top of page

Elektrische bromfiets voordelen

Een elektrische bromfiets ook wel e-scooter, e-brommer, elektrische scooter of elektrische brommer genoemd heeft heel wat voordelen t.o.v. traditionele scooters, brommers of bromfietsen. Daardoor is er een stijgende interesse over de hele wereld voor deze tweewieler. Hieronder sommen we op waarom de elektrische tweewielers de toekomst zijn:
1. Rijplezier en comfort

Niets is zo vervelend als een traditionele scooter die voorbijrijdt. De kleine motor maakt een schreeuwend en vervelend geluid dat heel de buurt doet fronsen. Daarnaast laat het traditioneel model een vervuilende wolk achter dat je sterk kan ruiken en in sommige gevallen kan je de zwarte rook zien. Elektrische scooters zijn muisstil en laten geen vervuilende wolk

of geur achter. Dit zorgt voor een uniek en

comfortabel rijplezier. De scooters zijn zo stil

dat je er een bostocht mee kunt maken.

Dit is volgens veel gebruikers het grootste

voordeel aan de elektrische modellen.


2. Minder kosten aan onderhoud en herstelling  Een elektrische bromfiets heeft minder onderdelen dan een traditionele. Daardoor gaat er minder snel iets stuk en is het onderhoud van een elektrische toestel goedkoper. De traditionele modellen zijn aangedreven met een verbrandingsmotor. De naam geeft al een aanwijzing, er kan veel meer misgaan met een verbrandingsmotor dan met een batterij. 

Het grootste verschil tussen een verbrandingsmotor en een elektrische motor is dat je bij een elektrische motor de olie niet hoeft te verversen want die heeft een elektrisch model niet nodig in tegenstelling tot de traditionele modellen. Enkel de banden en de remschijven slijten en dienen opgevolgd te worden.


3. Geen verkeersbelastingen in België Bovenop bovenstaande voordelen hoef je geen verkeersbelasting te betalen voor een elektrische scooter in België. 


4. Lagere verbruikskosten  De scooters van Eteamscooters verbruiken rond € 0,66/100 kilometer. Als we weten dat een traditionele scooter rond € 4/100 kilometer. Een elektrische scooter is wel 6 keer goedkoper in verbruik dan een traditioneel model.5. Verstelbare snelheid Bij elektrische bromfietsen is het heel gemakkelijk om de snelheid te verstellen. Je kan de scooter bijvoorbeeld opdrijven van 25km/u naar 45km/u zonder complicaties.  6. Verdubbeling actieradius mogelijk Heb je niet genoeg aan de actieradius van een standaardmodel? Dan kan je een dubbele batterij aankopen waardoor je actieradius verdubbeld. De retro e-scooter en ook andere modellen van Eteamscooters kan je opdrijven tot een actieradius van ongeveer 100 km. Wil jij jouw eigen elektrische scooter kopen? Dat kan vandaag nog in onze webshop. Nog niet helemaal overtuigd? Vraag een gratis proefrit aan op onze website. Heeft u langer nodig om te beslissen? Geen probleem, bij Eteamscooters kunt u ook een e-scooter huren aan een voordelige prijs.

157 weergaven

留言


bottom of page