top of page

FAQ | Eteamscooters

Aarzel niet om contact met ons op te nemen indien uw vraag niet beantwoord wordt door onderstaande informatie.

 • Waarom een e-chopper kopen in België?
  Een e-chopper in België kopen zou voordelen kunnen bieden, zoals: Milieuvriendelijkheid: E-choppers zijn elektrische voertuigen die geen uitstoot produceren, waardoor ze een milieuvriendelijke optie zijn. Gemakkelijk te gebruiken: E-choppers zijn gemakkelijk te gebruiken en vereisen geen speciale vergunningen of trainingen om te rijden. Daarom kunnen ze een handige optie zijn voor mensen die zich gemakkelijk willen verplaatsen zonder inspanning. Betaalbaarheid: E-choppers zijn relatief goedkoop in aanschaf en onderhoud in vergelijking met andere voertuigen zoals auto's of moto's. Dit kan voordelig zijn voor mensen die op zoek zijn naar een goedkopere manier van transport. Plezier factor: E-choppers zijn trendy, stijlvol en gemakkelijk aan te passen, waardoor ze een leuke en unieke manier zijn om rond te rijden. Bezienswaardigheden: In België zijn er tal van mooie bezienswaardigheden en toeristische attracties te verkennen, en een e-chopper kan een leuke en milieuvriendelijke manier zijn om deze te ontdekken.
 • Heb je in België een rijbewijs nodig voor een e-chopper?
  Ja, in België heb je een rijbewijs nodig om een e-chopper te besturen. Je hebt minimaal een geldig rijbewijs AM of B nodig om op een e-chopper te rijden.
 • Kan ik mijn Eteamscooter - elektrische scooter en accessoires laten repareren?
  Is er tijdens het gebruik iets stuk gegaan, of merk je bepaalde problemen op tijdens het gebruik? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via de contactpagina. Wij helpen je graag verder.
 • Heeft een e-chopper veel onderhoud nodig?
  Een e-chopper heeft over het algemeen minder onderhoud nodig dan een traditionele benzine scooter. Dit komt doordat er minder bewegende delen zijn en er geen vloeistoffen hoeven te worden onderhouden, zoals olie of koelvloeistof. Het onderhoud bestaat voornamelijk uit het regelmatig controleren van de bandenspanning, remmen en verlichting. Het is ook belangrijk om de batterij regelmatig op te laden en deze niet helemaal leeg te maken. Over het algemeen kan worden gesteld dat een e-chopper minder onderhoud nodig heeft dan een traditionele scooter.
 • Hoeveel kilometers kan je doen met een volledig opgeladen batterij?
  De sterkte van de batterij bepaald het aantal kilometers je kan doen met een elektrische scooter. Er is de mogelijkheid om een 12 ah of een 20 ah batterij te installeren. Met een 12 ah batterij kan je ongeveer 30 km rijden en met een 20 ah kan je ongeveer 60 km. De nieuwste modellen hebben een dubbele uitneembare batterij en is de actieradius van je eklektrische scooter rond de 100 km.
 • Wat zijn de voordelen van de elektrische scooter van Eteamscooters?
  1) Geluidloos 2) Weinig onderhoud 3) je bent sneller van A naar B 4) Meer genieten van de stilte en de omgeving 5) Weinig verbruik ( +/- €1 voor 200 km rijplezier ) 6) Betere wegligging met deze bredere banden 7) Minder gewicht dan een gewone scooter 8) Milieu vriendelijk 9) Gemakkelijk in onderhoud
 • Hoe een testrit maken op een elektrische scooter?
  Ja, een testrit op één van onze elektrische scooters is zeker mogelijk. U dient enkel op voorhand een afspraak te maken. Dit kan u doen via onderstaande pagina, wij zorgen dat alles klaar staat. Als jezelf nog niet over een helm beschikt, kan u deze bij ons tijdelijk gebruiken. Maak hieronder een afspraak voor je testrit: Als je op de pagina komt selecteer dan zeker dat het om een testrit gaat
 • Hebben jullie een winkel?
  Neen, wij hebben géén fysieke winkel, maar je kan wel op afspraak onze elektrische scooter komen bekijken en testen. Tegelijker tijd geven we u de nodige antwoorden op specifieke vragen die je hebt. Maak via onderstaand knop een afspraak:
 • Zijn deze scooters wettelijk in Belgie?
  Ja! Deze elektrische scooters zijn wettelijk in Belgie en worden bij aankoop voorzien van de wettelijke documenten zoals COC of gelijkvormigheidsattest om uw elektrische scooter via uw verzekeringsagent te laten inschrijven bij het DIV. Op deze manier is de elektrische scooter toegelaten op de openbare weg. Na het inschrijven van uw elektrische scooter klasse B bij het DIV kan u zelf online de premie aanvragen.
 • Mag iedereen met deze elektrische scooters rijden?
  Er is een onderscheid in Belgie tussen klasse A en klasse B. Classificatie: Klasse A: tot 25 km/u Klasse B: tot 45 km/u Helmplicht: Bestuurders en passagiers van klasse A en Klasse B moeten een helm dragen. Rijbewijs en leeftijd: Klasse A: Bestuurders van elektrische scooters en bromfietsen klasse A moeten minimum 16 jaar zijn. Ze mogen enkel pas vanaf 18 jaar passagiers vervoeren. De bestuurder heeft geen rijbewijs nodig. Klasse B: De bestuurder van een elektrische scooter of bromfiets klasse B moet 16 jaar of ouder zijn om te mogen rijden zonder passagier. De bestuurder van een elektrische scooter of bromfiets klasse B moet 18 jaar of ouder zijn om te mogen rijden met een passagier. De bestuurder van een elektrische scooter of bromfiets klasse B heeft een rijbewijs AM of rijbewijs B nodig. ( een voorlopig rijbewijs A of B telt niet )
 • Kan een e-chopper gewoon buiten blijven staan?
  Het is mogelijk om een e-chopper buiten te laten staan als het voertuig waterbestendig is en geen last heeft van blootstelling aan zonlicht en extreme temperaturen. Echter, het wordt aanbevolen om een e-chopper onder een overdekte ruimte te bewaren om deze te beschermen tegen regen, zon, stof en diefstal. Een goede beschermhoes kan ook een goede optie zijn om je e-chopper nog beter tegen weersinvloeden te beschermen.
 • Hoe lang gaat een lithium batterij van een elektrische scooter mee?
  De levensduur van een lithium-ion batterij in een elektrische scooter kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de batterij, het gebruik van de scooter, de temperatuur en de manier van opladen. Over het algemeen kan een goede lithium-ion batterij voor een elektrische scooter ongeveer 500 tot 1000 oplaadcycli meegaan voordat de prestaties afnemen. Dit komt neer op ongeveer 2-5 jaar, afhankelijk van hoe vaak de batterij wordt gebruikt en opgeladen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het onderhoud van de batterij, zoals het op de juiste manier opladen en opslaan, de levensduur kan verlengen.
 • Waarom zijn elektrische scooters belangrijk?
  Elektrische scooters zijn belangrijk omdat ze een duurzaam alternatief bieden voor traditionele benzinescooters. Ze stoten geen schadelijke gassen uit en zijn energiezuiniger, waardoor ze het milieu minder belasten. Bovendien bieden ze een milieuvriendelijk alternatief voor autorijden in stedelijke gebieden, waar stedelijke bevolking en luchtvervuiling steeds meer een zorg worden. Elektrische scooters zijn vaak goedkoper in onderhoud en verbruik in vergelijking met traditionele benzinescooters en kunnen dus ook kosteneffectiever zijn op langere termijn. Ze bieden ook meer wendbaarheid en flexibiliteit in verkeerscongestie. Samengevat zijn elektrische scooters belangrijk omdat ze een duurzamer, kostenbesparend, flexibel en milieuvriendelijker alternatief bieden voor transport in drukke stedelijke gebieden. Bekijk in onze shop welke alternatieven we momenteel aanbieden.
 • Hoe een elektrische scooter opladen?
  Zoek een stopcontact: Zoek een stopcontact dat geschikt is om jouw elektrische scooter op te laden. Controleer of het stopcontact in goede staat verkeert en of het niet overbelast is. Schakel de elektrische scooter uit: Zorg ervoor dat jouw elektrische scooter is uitgeschakeld voordat je deze gaat opladen. Dit voorkomt dat er fouten optreden tijdens het oplaadproces. Koppel de oplader aan de elektrische scooter: Pak de oplader die bij jouw elektrische scooter is geleverd en sluit deze aan op de oplaadpoort van de elektrische scooter. Sluit de oplader aan op het stopcontact: Steek de stekker van de oplader in het stopcontact. Zorg ervoor dat de stekker goed vast zit en er geen stroomlekkage is. Laad de elektrische scooter op: Laat de elektrische scooter volledig opgeladen worden. Dit kan enkele uren duren. Raadpleeg de handleiding om te weten te komen hoe lang het duurt om jouw elektrische scooter op te laden. Haal de oplader los: Zodra de elektrische scooter volledig is opgeladen, haal je de oplader los. Zorg ervoor dat je de stekker voorzichtig losmaakt om beschadiging van de oplaadpoort te voorkomen. Berg de oplader op: Berg de oplader veilig op, zodat deze niet beschadigd raakt. Zo is hij klaar voor de volgende oplaadbeurt.
bottom of page