FAQ | Eteamscooters

Aarzel niet om contact met ons op te nemen indien uw vraag niet beantwoord wordt door onderstaande informatie.

FAQ

Kan ik mijn Eteamscooter - elektrische scooter en accessoires laten repareren?


Is er tijdens het gebruik iets stuk gegaan, of merk je bepaalde problemen op tijdens het gebruik? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via de contactpagina. Wij helpen je graag verder.
Hoeveel kilometers kan je doen met een volledig opgeladen batterij?


De sterkte van de batterij bepaald het aantal kilometers je kan doen met een elektrische scooter. Er is de mogelijkheid om een 12 ah of een 20 ah batterij te installeren. Met een 12 ah batterij kan je ongeveer 30 km rijden en met een 20 ah kan je ongeveer 60 km. De nieuwste modellen hebben een dubbele uitneembare batterij en is de actieradius van je eklektrische scooter rond de 100 km.
Wat zijn de voordelen van de elektrische scooter van Eteamscooters?


1) Geluidloos 2) Weinig onderhoud 3) je bent sneller van A naar B 4) Meer genieten van de stilte en de omgeving 5) Weinig verbruik ( +/- €1 voor 200 km rijplezier ) 6) Betere wegligging met deze bredere banden 7) Minder gewicht dan een gewone scooter 8) Milieu vriendelijk 9) Gemakkelijk in onderhoud
Zijn deze scooters wettelijk in Belgie?


Ja! Deze elektrische scooters zijn wettelijk in Belgie en worden bij aankoop voorzien van de wettelijke documenten zoals COC of gelijkvormigheidsattest om uw elektrische scooter via uw verzekeringsagent te laten inschrijven bij het DIV. Op deze manier is de elektrische scooter toegelaten op de openbare weg. Na het inschrijven van uw elektrische scooter klasse B bij het DIV kan u zelf online de premie aanvragen.
Mag iedereen met deze elektrische scooters rijden?


Er is een onderscheid in Belgie tussen klasse A en klasse B. Classificatie: Klasse A: tot 25 km/u Klasse B: tot 45 km/u Helmplicht: Bestuurders en passagiers van klasse A en Klasse B moeten een helm dragen. Rijbewijs en leeftijd: Klasse A: Bestuurders van elektrische scooters en bromfietsen klasse A moeten minimum 16 jaar zijn. Ze mogen enkel pas vanaf 18 jaar passagiers vervoeren. De bestuurder heeft geen rijbewijs nodig. Klasse B: De bestuurder van een elektrische scooter of bromfiets klasse B moet 16 jaar of ouder zijn om te mogen rijden zonder passagier. De bestuurder van een elektrische scooter of bromfiets klasse B moet 18 jaar of ouder zijn om te mogen rijden met een passagier. De bestuurder van een elektrische scooter of bromfiets klasse B heeft een rijbewijs AM of rijbewijs B nodig. ( een voorlopig rijbewijs A of B telt niet )