top of page

E-brommer nadelen

Een e-brommer staat ook wel bekend als een e-scooter of elektrische bromfiets. Het toestel is een opvolger van de traditionele scooters of brommer waarbij de verbrandingsmotor vervangen is door een elektrische motor en waarbij de benzine vervangen is door batterijen. De bekendste modellen zijn de snorscooter die een topsnelheid heeft van 25 km/u en de bromscooter die een topsnelheid haalt van 45 km/u. 

Gekende voordelen

Een e-brommer staat bekend om heel wat voordelen t.o.v. een traditioneel model. Het elektrisch model heeft bijvoorbeeld nooit startproblemen. Daarnaast heeft het model 95% minder onderhoud nodig en zijn de verbruikskosten van 6 tot wel 15 keer goedkoper. Daarbovenop geeft het e-model een unieke en stille rijervaring en laat het geen uitlaatgassen of vervuiling achter.  Lees meer over de voordelen van een elektrische bromfiets

E-brommer nadelen - Elektrische bromfiets voordelen

Nadelen van een e-brommer

De e-scooters zijn hebben niet enkel voordelen t.o.v. de traditionele modellen. Er zijn ook enkele nadelen die in overweging genomen moeten worden. Een traditionele verbrandingsmotor scooter kan bijvoorbeeld een langere afstand afleggen dan standaard modellen van elektrische scooters. Zo legt een traditionele scooter 250 km af met een volle tank terwijl een standaard elektrisch model tussen 60 en 100 km aflegt. Een mogelijke oplossing om dit nadeel weg te werken is extra batterijen installeren in het e-model. Helaas is de uitbreiding ook beperkt. Naast de beperkte actieradius is er ook een beperking in het opladen.

Zo kan je met een traditionele motor op 3 minuten tanken bij een tankstation om de hoek. Wanneer de batterijvoeding van een e-brommer opgebruikt is moet de batterij 6 tot 7 uren opgeladen worden om terug op de maximum actieradius te zitten. Kortom de elektrische scooter kent heel wat voordelen t.o.v. de traditionele modellen. Toch zijn er twee nadelen namelijk de beperkte actieradius van de standaardmodellen en de lange oplaadtijd. Gelukkig kunnen beide problemen beperkt worden door een extra batterij te installeren en de batterij 's nachts op te laden.

Bent u benieuwd over onze elektrische modellen? Neem een kijkje in onze webshop of vraag een gratis testrit aan. Wilt u een e-scooter huren? Dat kan ook bij Eteamscooters. 

E-scooter - elektrische scooter
bottom of page