top of page

Wat is de radius van een elektrische scooter?


Mooi weer, het zonnetje schijnt, een zachte temperatuur en de vogeltjes fluiten, een ideaal moment om op stap te gaan met een elektrische scooter. Maar dan komt de vraag, waar gaan we naartoe? Bij de aankoop van een elektrische scooter hou je best rekening met de sterkte en de juiste keuze van de batterij, want deze is zeer bepalend hoever je kan rijden en bepaald gedeeltelijk de radius van je elektrische scooter, alsook de snelheid die je aanhoudt, het gewicht en de weersomstandigheden.

Rekening houdend met volgende punten, zal het géén probleem zijn om een toffe rit te maken en kan je altijd de batterijen opladen tijdens een pauze op een terrasje of tijdens een picknick moment. Hoe lang een batterij moet opladen, hangt dan weer af van wat je al verbruikt hebt.Hoe de juiste batterij bepalen van je elektrische scooter:

Om de juiste keuze te bepalen van je batterij, moeten we eerst stil staan bij de vraag, wat wil ik doen met de elektrische scooter? Ga ik het enkel gebruiken voor woon-werkverkeer, ga ik rond rijden in de stad, waar de afstanden korter zijn of ga je echt rondrijden op het platteland wat de radius al snel vergroot? Dus moet je eigenlijk in vraag stellen hoeveel km je per rit minstens wil doen. Als je dit weet, heb je de keuze om voor de kortere afstanden een batterij te kiezen van 60V 12ah, dan heb je ongeveer een radius ( bereik ) van 30 km.

Gebruik je de elektrische scooter voor bijvoorbeeld woon-en werkverkeer en is het van je woning tot op het werk ongeveer 45 km, en je hebt de mogelijkheid om op het werk je uitneembare batterij van je elektrische scooter op te laden met de bijgeleverde lader die je simpelweg in elk stopcontact kan gebruiken, dan kan je kiezen voor een zwaardere batterij van 60V 20ah. Met deze batterij keuze kan je de radius al snel vergroten naar een radius

( bereik ) van 60 km.


Wil je er echt op uit trekken en grotere tochten maken of een picknick doen op een afgelegen plaatsen waar geen stopcontacten zijn, dan is er nog de mogelijkheid om een dubbele uitneembare batterij te kiezen van 60V 20ah. Doordat je een dubbele batterij hebt gekozen, verdubbel je dus de radius van je elektrische scooter en kan je ongeveer 90 tot 100 km doen. Een voorbeeld van een elektrische scooter met een dubbele batterij en een sterke 1500w motor is ons model ZEUS.


Snelheid:

Net zoals een brommer of een auto met fossiele brandstof is het rijgedrag van de bestuurder bepalend voor het verbruik , hoe sportiever je rijgedrag is of hoe harder je rijd zal er voor zorgen dat je verbruik ook veel hoger is, dan als je gecontroleerd omgaat met je vervoersmiddel. Het rijgedrag bepaal je dus zelf, ook met een elektrische scooter is het niet anders, hoe harder je rijd, hoe meer je verbruikt van de batterij. Daarom staat er op de elektrische scooters een schakelaar met 3 verschillende standen om doelbewuster met de snelheid en het verbruik van je batterij om te gaan.


Gewicht:

Ook het belastend gewicht dat op je elektrische scooter komt is een factor om rekening mee te houden. Hoe zwaarder je de scooter belast, hoe meer de motor en de batterij zal verbruiken.


Weersomstandigheden:

De batterij zal bij extremere weersomstandigheden ( veel wind ) meer verbruiken, en zal daardoor je radius van je elektrische scooter verminderen.


TIP!

Als je er voor gekozen hebt om grotere toeren te gaan maken met je elektrische scooter is het aangewezen om te kiezen voor een elektrische scooter met een dubbele batterij. Het is ook mogelijk om een uitneembare batterij apart te bestellen, ze zijn gemakkelijk hanteerbaar en kan dienen als een derde extra batterij die je kan meenemen in een rugzak.

Je kan deze uitneembare batterijen vinden in onze webshop.

Vond je dit artikel nuttig of interessant? Deel het dan in je netwerk. Dat waarderen we enorm!

160 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page