top of page

Wat is actieradius?

De totale afstand die kan worden afgelegd, zonder de scooter tussendoor op te laden wordt actieradius genoemd.

De actieradius is van meerdere factoren afhankelijk.

Eén van die factoren is het gewicht, dan gaat het hier over het totale gewicht van de scooter, de bestuurder van de elektrische scooter, de eventuele tweede persoon en de bagage die je meeneemt.

Wat is actieradius?

En dan geldt de regel, hoe meer gewicht, hoe korter de actieradius.

Een andere factor die bepalend is voor je actieradius, dat is de bandenspanning.

Bij een elektrische scooter geldt dat hoe zachter de band, hoe minder efficiënt je aan het rijden bent. Een zachte band geeft méér weerstand op de baan.

Om de actieradius van je elektrische scooter zo hoog mogelijk te houden, is een juiste bandenspanning dus heel belangrijk.

Ook de snelheid is van invloed op de actieradius. Hoe harder je gaat rijden, hoe meer vermogen je vraagt en hoe korter de actieradius is.

De elektrische brommer of elektrische scooter heeft vaak dan ook een minder grote actieradius dan een gewone brommer.

Ook de rij omstandigheden spelen een rol op je actieradius. Rijdt je bijvoorbeeld tegen de wind in, of neem je vaak een heuvel dan is de actieradius korter.

Op onze elektrische scooters zit een schakelaar met drie rijprogramma’s.

1. Snelheid tot 25 km/u 2. Snelheid tot 35 km/u

3. Snelheid tot max. 45 km/u

Op deze manier kan je zelf bewust omgaan met het vermogen en geeft je ondersteuning als je bijvoorbeeld een heuvel op moet, zo kan je de actieradius zelf in de hand houden en zelfs vergroten. De ondersteuning die jezelf kiest heeft uiteraard invloed op de actieradius.

Hoe meer vermogen je gebruikt, hoe korter je kan doen met een volle accu.

Andersom, hoe economischer je rijdt hoe verder je kan rijden.

De beste elektrische scooter is niet automatisch de scooter met de hoogste actieradius. De juiste actieradius is natuurlijk helemaal afhankelijk van de manier waarop je de elektrische scooter gebruikt. Een ritje voor woon-werkverkeer die wat langer is heeft natuurlijk een heel andere actieradius nodig dan wanneer je de elektrische scooter alleen maar gebruikt voor kortere ritjes in de stad.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of ben je gewoon nieuwsgierig of wil je gewoon een gratis en vrijblijvende proefrit maken op een van onze elektrische scooters? Ga dan naar onze contactpagina of plan nu je proefrit.

69 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page