top of page

Premie elektrische scooter stopt einde 2019

De Vlaamse Regering besliste op vrijdag 25 oktober 2019 principieel om de premie voor zero-emissievoertuigen (elektrische wagen, elektrische bromfiets Klasse B, elektrische motorfiets) stop te zetten vanaf 1 januari 2020 voor natuurlijke personen, vzw’s, autodeel bedrijven en houders van vergunningen van taxidiensten. Er wordt verwacht dat de Vlaamse Regering dit definitief bekrachtigt in december 2019.


Premie elektrische scooter
Premie elektrische scooter

Uitzondering voor voertuigen die nog in 2019 besteld worden. Wie nog in 2019 een elektrische wagen, elektrische bromfiets klasse B of een elektrische motorfiets bestelt (of besteld heeft), waarvan de levering/inschrijving pas in 2020 zal plaatsvinden, komt wel nog aanmerking, indien de premie wordt aangevraagd uiterlijk op 31 oktober 2020 na inschrijving van het voertuig. De premie moet ook altijd aangevraagd worden binnen de 3 maand na de eerste inschrijving van het voertuig. Indien de premie in 2020 wordt aangevraagd, zal er altijd een ondertekende bestelbon gedateerd uiterlijk op 31 december 2019 moeten kunnen voorgelegd worden.  


Pre-order voor het einde van 2019 nog je elektrische scooter model Nuovo chroom, Nuovo of Zeus en kom nog in aanmerking voor de premie van de Vlaamse overheid tot 25% van het aankoopbedrag.


Bron: energiesparen.be

45 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page